Alege cinematograful din orasul tau

Alege o zi in CINEMA

Saptamana 22.05 - 28.05
L Ma Mi J V S D

“Star Wars: The Force Awakens” – incasari de aproape 2 miliarde de dolari

08.02.2016
La 50 de zile de la premiera blockbuster-ului “Star Wars: The Force Awakens”, filmul se apropie de suma de 900 milioane de dolari incasari in box office-ul american. Iar in câteva zile filmul are sanse foarte mari sa atinga suma de 2 miliarde de dolari din incasarile la nivel global, devenind al treilea film din istorie cu incasari mai mari de 2 miliarde de dolari.

Alan Horn, directorul studiourilor Walt Disney, a facut recent o declaratie despre aceasta performanta.

    Este un moment istoric pentru Star Wars, pentru Lucasfilm si pentru Disney si toti suntem foarte recunoscatori ca facem parte din acest proiect alaturi de fanii din intreaga lume care au facut posibil ca “Star Wars: The Force Awakens” sa aiba un asemenea succes. Realizarile filmului sunt cu adevarat uimitoare si este o mare onoare pentru noi sa continuam aceasta franciza nu numai pentru fanii devotati ai seriei, ci si pentru noua generatie de fani.

De-a lungul celor opt saptamâni, “Star Wars: The Force Awakens” a stabilit numeroase recorduri:

– Primul film care a adunat peste 100 de milioane de dolari intr-o singura zi, cel mai spectaculos debut in cinematografe – cu 238 de milioane de dolari. Precedentul record era detinut de “Jurassic World” cu 208.8 milioane de dolari.

– Al doilea cel mai spectaculos debut la nivel mondial, cu 517 milioane de dolari. Recordul este detinut de “Jurassic World” cu 524.9 milioane de dolari.

– Cel mai important debut de joi in cinematografele din SUA, cu 57 milioane de dolari. Precedentul record era detinut de “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” cu 43.5 milioane de dolari.

– Filmul care a trecut cel mai repede de la incasari de 100 de milioane la 200 de milioane de dolari. Recordul anterior era detinut de “Jurassic World”.

– Cel mai important debut din luna decembrie. Recordul anterior era detinut de “The Hobbit: An Unexpected Journey” cu 84,6 milioane de dolari.

– Cele mai mari incasari la o previzionare – 57,568 dolari. Precedentul record era detinut de “Jurassic World” cu 48,855 dolari.

– Cel mai bun debut in cinematografe in weekend in Marea Britanie, Rusia, Australia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Danemarca, România, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Ucraina, Islanda, Serbia and Noua Zeelanda.

– Cel mai important debut in cinematografele IMAX, cu 48 milioane de dolari.

– Cele mai mari incasari din rezervari de bilete – 100 de milioane de dolari. Precedentul record a fost detinut de “The Dark Knight Rises” cu 25 milioane de dolari.

– Cele mai mari incasari dintr-o zi de vineri, cu 120,5 milioane de dolari. Recordul anterior era detinut de “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” cu 91,1 milioane dolari.

– Locul trei la cele mai mari incasari dintr-o zi de sâmbata, cu 68,7 milioane de dolari.

– Cel mai bun debut al unui film “Star Wars”. Recordul anterior era detinut de “Revenge of the Sith” cu 108.4 milioane de dolari.

“Star Wars: The Force Awakens” este regizat de J.J.Abrams, având la baza un scenariu semnat de Lawrence Kasdan, J.J.Abrams si Michael Arndt, fiind produs de Kathleen Kennedy, J.J.Abrams si Bryan Burk. Filmul ocupa un loc pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2015 numite de AFI (Institutul American de Film) si a primit 5 nominalizari la premiile Oscar. Franciza continua cu episodul 8 care va avea premiera la data de 15 decembrie 2017. Anul acesta, va fi lansat “Rogue One: A Star Wars Story”, o noua aventura in galaxia foarte, foarte indepartata care ne va prezenta evenimentele anterioare celor din episodul IV – “A New Hope”.

“Star Wars: The Force Awakens” este in acest moment pe locul al treilea dupa “Titanic” (2.1 miliarde de dolari) si “Avatar” (2.7 miliarde de dolari). Ramâne de vazut cât timp “Star Wars: The Force Awakens” ruleaza in cinematografe si daca va depasi filmele care ocupa primele doua locuri din clasament. Credeti ca poate dobori recordul stabilit de “Avatar”?Sursa Starfilme.com

Comenteaza
Nota 0,00 din 0 voturi

Trimite vot: 1 2 3 4 5 Iti multumim pentru vot!

 

Comentarii

*Toate campurile sunt obligatorii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Introduceti codul din imagine

Cod captcha invalid!

Nu exista comentarii
Recomandari
06.02.2020

Un film despre atentatul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, când,...

In rolurile principale: Olivia Wilde, Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Wayne Duvall, Billy Slaughter

13.02.2020

Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ţi găseşti perechea potrivită este...

In rolurile principale: Bill Nighy, Rupert Graves, Anya Taylor-Joy, Mia Goth, Miranda Hart, Gemma Whelan

13.02.2020

Filmul Sonic the Hedgehog urmăreşte peripeţiile lui Sonic în încercările lui de a trece cu...

In rolurile principale: Jim Carrey, James Marsden, Neal McDonough, Tika Sumpter, Michael Hogan, Ben Schwartz

-->