Alege cinematograful din orasul tau

Alege o zi in CINEMA

Saptamana 04.12 - 10.12
L Ma Mi J V S D

CAPERNAUM: Haos si speranta

27.02.2019


Realizat în haoticele cartiere din Liban, filmul lui Nadine Labaki, Capernaum, prezintă povestea inspiraţională a unui băieţel care luptă să supravieţuiască sorţii copleşitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovaţii), este acum considerat unul dintre concurenţii principali în cursa pentru premiul Oscar pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

 

Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără experienţă actoricească, spune povestea unui băiat libanez (Zain) care fuge de părinţii săi neglijenţi, ajungând să-şi poarte singur de grijă, până când găseşte adăpost în şubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, şi a bebeluşului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole), a cărui aventură urmează să înceapă.

 

Având o distribuţie alcătuită în totalitate din actori non-profesionişti, interpretând personaje ale căror vieţi sunt strâns legate de ale lor, Capernaum reprezintă al treilea film scris şi regizat de Nadine Labaki.

Absolventă a Universităţii Saint-Joseph din Beirut, Labaki a debutat la Cannes în 2007 cu premiera tragicomediei romantice Caramel (în care a şi jucat), urmată de premiatul Where Do We Go Now? (2011, având-o din nou pe Labaki într-un rol principal), care rămâne până în prezent filmul cu cele mai mari încasări din Liban.

 

Am vorbit cu Nadine Labaki despre realizarea filmului Capernaum.

 

Cum a apărut ideea de a realiza filmul Capernaum?

Ideea a venit de la imaginea mult prea familiară a copiilor care trăiesc pe stradă. În Liban avem probleme cu refugiaţii, pe lângă problemele economice bine cunoscute ale ţării, astfel acest tablou, al copiilor aflaţi pe străzi, a devenit din ce în ce mai des întâlnit, aproape o parte integrată a oraşului, şi exact acest lucru a început să trezească sentimente de frustrare şi de furie în mine. ‘Cum am ajuns în punctul în care să acceptăm asemenea crime?’ deoarece este într-adevăr o crimă faptul că aceşti copii sunt expuşi unui pericol continuu. Aşadar, aşa a început totul – din dorinţa mea de a şti ce se întâmplă în mintea acestor copii în momentele în care noi îi ignorăm, deoarece ceea ce facem e să trecem pe lângă ei fără ca măcar să îi privim, pentru că nu vrem să conştientizăm cu adevărat problema.

 

 

 

Cât de mult se aseamănă filmul cu realitatea de zi cu zi a Libanului de astăzi?

Foarte, foarte mult. Într-adevăr, ceea ce vezi în film este nimic comparativ cu ceea ce se întâmplă în realitate, aceasta fiind mult mai dură. Filmul s-a bazat pe tot ceea ce am observat noi în cei patru ani de cercetare şi pe ceea ce am învăţat de la oamenii cu care am lucrat şi care fac parte din această lume, deoarece fiecare membru al distribuţiei, niciunul fiind actor, se află aproximativ în aceeaşi situaţie în viaţa reală, deci în film ei chiar îşi prezintă propria poveste.

 

Filmul este structurat în jurul băiatului care îşi dă în judecată părinţii – a fost bazat pe un eveniment real?

Nu, aceasta este singura parte fictivă a filmului, dar ideea a venit în urma discuţiilor pe care le-am avut cu acei copii. Nu vorbim aici de copii nefericiţi, aceştia sunt copii defavorizaţi. Obişnuiam să le adresez o întrebare la sfârşitul discuţiilor, respectiv ‘Eşti fericit să fii în viaţă?’, iar majoritatea răspundeau ‘Nu sunt fericit să fiu aici... Mi-aş dori să fiu mort. Nu ştiu de ce mă aflu aici dacă nu voi auzi niciodată un cuvânt frumos, dacă nu voi mânca niciodată atunci când mi-e foame...’, deci acest aspect a reprezentat o transpunere a furiei lor. Povestea unui copil care va sta înaintea întregii lumi spunând ‘Destul – nu ai dreptul să faci tot ceea ce-mi faci’. Acele conversaţii au inspirat această idee.

 

Cum ai decis să îl iei în distribuţie pe tânărul Zain Al Rafeea?

Zain este un refugiat sirian. El trăia în Liban de opt ani în condiţii foarte dificile, în unul dintre cartierele pe care le puteţi vedea şi în film – dar în circumstanţe mult mai rele – şi nu a fost niciodată la şcoală. În timpul filmărilor, deşi el avea 12 ani, nu ştia nici măcar să îşi scrie numele.

 

Cum ai ştiut că se va descurca?

Ştiu că a fost un risc mare, dar îndată ce l-am văzut, pur şi simplu am ştiut că se va descurca. De asemenea am ştiut că va fi greu, ştiam că va fi o provocare, dar ceva în ochii şi în atitudinea lui a transmis că el este cel potrivit – este un băiat foarte sălbatic dar totuşi foarte înţelept şi exact această combinaţie m-a atras la el. Totodată este o persoană care a trăit tot ceea ce se prezintă în film, deci nu ar fi urmat să joace un rol, lucru care se poate observa în tot ceea ce face în cadrul filmului şi pentru că urma să lucrez cu un personaj atât de pur, am ştiut că va trebui să mă adaptez personalităţii lui, de aceea am şi filmat timp de şase luni, de aceea avem peste 500 de ore de înregistrări. Am ştiut că vom duce acest film la capăt dar, de asemenea, ştiam că va necesita timp şi multă răbdare.

 

 

 

 

Ai menţionat anterior că distribuţia a fost compusă în cea mai mare parte din actori non-profesionişti.

Cu toţii îşi joacă propia persoană. Judecătorul este un judecător adevărat, părinţii provin din aceleaşi medii, femeia care o joacă pe mama lui Zain trăieşte în acelaşi cartier. Toţi trăiesc în condiţiile prezentate în film.

 

De ce ai ales o abordare atât de neconvenţională?

Dacă urmăreşti un film ale cărui personaje nu au trăit cu adevărat acele experienţe, nu are acelaşi impact asupra ta. Impactul este mult mai mare când ştii că ai în faţă persoane reale care chiar se confruntă cu acele provocări. Nu a fost uşor. Din nou, ăsta a fost motivul pentru care am filmat timp de şase luni, dar în acelaşi timp a fost foarte educativ deoarece înveţi ceva nou în fiecare zi. Înveţi din înţelepciunea lor, din rezistenţa lor, din inventivitatea lor. Din acest punct de vedere, am avut parte de o adevărată colaborare.

 

Audienţa a reacţionat în particular la scenele cu Zain şi cu noul lui frăţior, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Cum a fost la filmare?

A fost foarte frumos şi poţi observa asta la o simplă privire, deoarece se comportă atât de natural unul cu altul... Tot ce am făcut noi a fost să creăm situaţiile potrivite pentru ca ei să reacţioneze în mod adecvat. De asemenea a contat şi modul în care am filmat. Nu te poţi limita la anumite cadre de filmare, trebuie să fii foarte liber în mişcări pentru a putea capta tot ceea ce fac şi pentru a creea un mediu destul de relaxat pentru ca băieţii să poată fi ei înşişi. De exemplu, nu am folosit niciodată cuvântul ‘Acţiune’ pe platou, filmam doar când consideram că este necesar. A fost mereu aşa, un mediu cât mai relaxat de lucru.

 

De ce ai ales să realizezi un film de lung metraj în locul unui documentar?

Am vrut să prezint o anumită poveste, să arăt anumite situaţii şi să vorbesc despre câteva teme specifice. Tot ceea ce arătăm în cadrul filmului se întâmplă în viaţa reală, dar cred că ar fi durat mult mai mult să aşteptăm să aibă loc toate evenimentele. Poate aş fi putut realiza un documentar, dar nu ştiu în ce direcţia ar fi dus.

 

Care a fost cea mai mare provocare în realizarea filmului?

Totul a reprezentat o provocare imensă. Filmând în locaţii reale, în închisori reale cu prizonieri adevăraţi. Ştii, în timp ce stai pe canapelele lor, văzând provocările lor de zi cu zi, auzind bebeluşii plângând tot timpul, iar apoi te întorci la propria ta viaţă, în comfortul propriului pat cald, ştiind că i-ai lăsat acolo. Este cel mai dificil lucru cu care trebuie să te confrunţi.

 

 

Să înţeleg că i-ai ajutat pe mulţi dintre actorii care apar în film?

Cu siguranţă. Zain, de exemplu, se află acum în Norvegia, unde a fost plasat alături de familia lui. Merge la şcoală pentru prima dată în viaţa lui, are un pat, o casă superbă cu privelişte către mare. Are o cu totul altă viaţă. Am reuşit să ajutăm aproape pe toată lumea şi încă facem eforturi în acest sens.

 

 

Care este semnificaţia titlului?

Iniţial, Capernaum era numele unui sat biblic blestemat – mai târziu a devenit un cuvânt folosit în literatura franceză, capharnaüm, reprezentând haos şi speranţă, iar acesta este exact modul în care a decurs întreaga aventură. În negura haosului mici miracole continuau să se întâmple.

 

Vezi acest film ca pe o abatere de la munca ta anterioară?

Este un punct de cotitură, atât din punct de vedere al modului în care am filmat, cât şi din punct de vedere al felului în care am documentat totul. Este dificil pentru mine acum să mă întorc la metoda clasică de realizare a unui film. Am iubit libertatea pe care am avut-o, lipsa presiunilor de orice fel, restricţii de timp, producători, concesii... fără frica de a filma din nou anumite scene la nevoie.

 

Există filme care te-au inspirat?

Nu chiar. Ceea ce ne-a inspirat cel mai mult a fost realitatea, ceea ce vedeam cu ochii noştri. Nu am simţit nevoia de a mă inspira din alte filme, m-am folosit doar de instinct în tot ceea ce am făcut.

 

De asemenea ai avut şi un scurt rol în film, drept avocata lui Zain.

Este vorba de o scurtă parte, dar m-am simţit foarte apropiată de personaj deoarece aproape că am jucat acelaşi rol în viaţa reală. Când mă documentam pentru film, mereu vorbeam cu judecători, cu avocaţi, pledând mereu în favoarea copiilor, devenind furioasă şi frustrată încercând să aflu ce se întâmplă cu adevărat.

 

Cum a fost să prezinţi acest film la Cannes?

A fost o adevărată victorie. Un succes pentru întreaga echipă, care a lucrat din greu timp de patru ani, dar cel mai important, un succes pentru actori. Cu o săptămână înainte să merg la Cannes ei nu existau, din punct de vedere legal erau inexistenţi, nimeni nu avea vreun act de identitate, s-au chinuit să demonstreze că ei chiar au existat în viaţa reală, şi brusc, din exact aceleaşi motive, pentru că am arătat lumii provocările pe care le-au avut de înfruntat, au devenit eroi. Nu erau doar recunoscuţi, şi văzuţi drept eroi.

 

Care este cel mai important lucru cu care ai rămas din această experienţă?

Realizarea acestui film mi-a schimbat viaţa, m-a schimbat ca persoană, mi-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor, lăsându-mi o senzaţie de vinovăţie care nu mă părăseşte niciodată. Nu poţi fi cu adevărat la fel după o astfel de experienţă. Este ca şi cum nu mai eşti îndreptăţit să fii fericit, ca şi cum nu mai ai dreptul la o viaţă normală după ce ai trăit o astfel de experienţă. Te schimbă pentru totdeauna.

 

Filmul poate fi vizionat din 8 martie la Hollywood Multiplex.

Sursa: Independenta Film

 

 

Comenteaza
Nota 5,00 din 1 voturi

Trimite vot: 1 2 3 4 5 Iti multumim pentru vot!

Capernaum

Gen: Drama
Recomanda
 

Comentarii

*Toate campurile sunt obligatorii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Introduceti codul din imagine

Cod captcha invalid!

 • 22:58 Allison Howart

  Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs.
  1) Vraji de dragoste
  2) Vraji de dragoste pierdute
  3) Vraji de divor?
  4) Vraji de casatorie
  5) Vraja de legare.
  6) Vraji de rupere
  7) Alunga un iubit trecut
  8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
  9) dori?i sa va satisface?i iubitul
  Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
  ogagakunta@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 15:04 Cathy Mulumba

  Viața mea s-a întors !!! După 8 ani de căsătorie, soțul meu m-a părăsit și m-a lăsat cu cei trei copii ai noștri. Am simțit că viața mea era pe punctul de a se termina și că se destramă. L-am contactat pe Dr. Ilekhojie, pe care l-am întâlnit online și, după ce i-am explicat problema mea, ne-a împăcat în doar 24 de ore, soțul meu a revenit la noi și mi-a arătat mie și copiilor mei multă dragoste și scuze pentru toată durerea pe care o are familia. Ne-am rezolvat problemele și suntem chiar mai fericiți decât înainte. Apreciez foarte mult ajutorul dvs. Dr. Ilekhojie și voi continua să împărtășesc mai multe mărturii oamenilor despre munca voastră bună. Iti multumesc inca o data. Dacă aveți probleme cu partenerul dvs., dr. Ilekhojie vă poate ajuta. Contactați-l prin Whatsapp / Viber +2348147400259 sau prin e-mail-ul său: gethelp05@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 02:05 Allison Howart

  Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs.
  1) Vraji de dragoste
  2) Vraji de dragoste pierdute
  3) Vraji de divor?
  4) Vraji de casatorie
  5) Vraja de legare.
  6) Vraji de rupere
  7) Alunga un iubit trecut
  8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
  9) dori?i sa va satisface?i iubitul
  Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
  ogagakunta@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 22:39 Coren Hulls

  Sunt din SUA Washington. Am promis întotdeauna că vă recomand persoanelor de acolo care ar putea avea nevoie și de ajutorul vostru, pentru că găsirea e-mailului a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată, Dr. Illekhojie ești cel mai considerat și plin de compasiune pe care l-am cunoscut. Eram atât de jos după ce am fost lipsit de iubire timp de aproape cinci ani. Am solicitat o vrajă de dragoste reîntregire și uimitor a funcționat. Trăiesc fericit cu cel mai drăguț om din viață și pentru asta mă rog. Mulțumesc, Dr. Ilekhojie nu ar fi suficient, având în vedere ceea ce ați făcut pentru mine, așa că am decis să împărtășesc această mărturie a muncii dvs. de mână întregii lumi pentru a afla despre munca voastră bună pentru mine. Puteți contacta acest bărbat pentru orice problemă de relație și, de asemenea, vă va ajuta, prin intermediul lui WhatsApp Dr Ilekhojie la +2348147400259 Trimiteți un e-mail la gethelp05@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:54 Isabelle Gramhi

  DR ODION ESTE CEL MAI BUN CASTER DE VRAIE ONLINE CARE MI-A RESTAURAT RELAȚIA RUPTĂ ȘI ÎL RECOMAND CU TÂRZIE DR ODION Oricine are nevoie de ajutor!

  Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie în urmă cu 3 luni și de atunci viața mea a fost plină de dureri de durere și de inimă, deoarece el a fost prima mea iubire cu care mi-am petrecut întreaga viață. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui jucător de vrăji numit DR ODION pe care îl poate aduce înapoi pe amant în câteva zile, râd și am spus că nu mă interesează, dar din cauza dragostei pe care prietena mea o avea pentru mine, ea l-am consultat pe marele jucător de vrăji în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea după 2 zile, soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni că îmi lipsește și că îi pare atât de rău pentru tot ce m-a făcut să treacă. S-a întors la mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu-mi vine să cred, pentru că este extrem de incredibil. Vă mulțumesc DR ODION pentru că mi-ați adus înapoi iubitul și, de asemenea, dragului meu prieten care a mijlocit în numele meu, pentru oricine ar putea avea nevoie de ajutorul acestui mare jucător de vrăji aici este adresa de e-mail: (drodion60@yandex.com) sunați-l sau adăugați-l pe Whats-app: +2349060503921
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 12:13 Melissa

  Mulțumesc Domnului, am crezut în Dr. ODION după ce am citit atât de multe mărturii despre munca sa și am decis să-l contactez. Îmi scriu propria mărturie pe care nu am crezut-o niciodată că ar fi posibilă. Înainte de a-l cunoaște pe dr. ODION, am simțit că toate acestea sunt credințe superstițioase și că vraja nu era dovedită științific ca fiind adevărată, dar această casă de vrăjire m-a făcut să cred altfel. EL ESTE UN OM BUN. Mi-am primit fostul iubit înapoi cu ajutorul acestui bărbat după 1 an de încercare, dar nici un mijloc posibil nu părea să arate. Dacă citiți vreo mărturie despre dr. ODION, este adevărat. Prietenul meu m-a părăsit mai bine de 1 an și am vrut să-l am înapoi și am încercat să-l rog să se întoarcă la mine, dar el mi-a plătit urechile surde și m-a făcut prost în public. Dr. ODION mi-a fost trimis de un prieten de-al meu, care a ajutat și el în locul meu de muncă și i-am spus că este superstițios și că este un prost să creadă în astfel de lucruri fetișoase. Dar după atâtea gânduri, am intrat online să-l caut și am decis să-l contactez la e-mailul său. Curând mi-a dat numărul său de mobil și am vorbit și noi un timp bun. El este cel mai bun. Înainte ca vraja lui să funcționeze, aveam deja asigurarea. În 2 zile, fostul meu iubit după 1 an de batjocură de a fi un bărbat inutil, a venit la mine implorând de data asta. Nu știam ce a făcut acest om, dar este foarte bine să facă așa ceva pentru mine. Îi mulțumesc lui și prietenului meu că l-au cunoscut prea zilnic din viața mea. Cred că va ajuta pe oricine vine la el să-l contacteze (drodion60@yandex.com) sau WhatsApp lui +2349060503921.
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:34 Romy

  SALVEAZĂ-ȚI CĂUTĂȚIA DACĂ ÎȚI IUBIȚI SĂRĂȚIA. Dacă refuz să împărtășesc această mărturie înseamnă că sunt egoist față de mine și de oamenii pe care îi iubesc atât de mult, care ar putea avea probleme similare, soțul meu a plecat după o mică neînțelegere și nu a revenit niciodată acasă la început am crezut că este o glumă el m-a lăsat pentru amanta lui afară, toate acestea s-au întâmplat în septembrie Împărtășesc această mărturie pentru că Crăciunul este la colț și va fi o sărbătoare foarte proastă dacă nu o petreci cu persoana iubită, atât de mulți bărbați își vor trăi soția și vor sărbători De Crăciun cu prietena lor, m-am plâns prietenei mele foarte bune, ea mi-a spus că are o astfel de problemă în căsnicia ei până când a fost prezentată lui DR PADMAN un medic specialist care este specializat în readucerea caselor rupte și căsătoriilor rupte site-ul DR PADMAN: https: // padmanspell.com/index-3.html aruncă o vrajă pentru mine în 2 decembrie, în mod surprinzător soțul meu a venit acasă pe 6 decembrie, scuzându-mă că ar trebui să-l iert că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. cu asta nu voi uita niciodată pe dr. PADMAN care mi-a salvat căsătoria. adresa de contact este padmanlovespell@yahoo.com, https://twitter.com/padman_dr. WhatsApp +19492293867 vă mai puteți salva căsnicia dacă vă iubiți cu adevărat soțul .. https://padmanspell.com/index-3.html
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:57 Claudia klein

  Bună ziua și Bine ați venit la Spotcap Global Loan Services, numele meu este Claudia Klein, sunt creditor și, de asemenea, consultant în domeniul împrumuturilor.

  Aveți mare nevoie de consolidare financiară? aveți nevoie de un împrumut pentru diverse scopuri? dacă răspunsul dvs. este da, vă sfătuiesc să contactați firma mea prin | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | și să ai un împrumut în cont în termen de 24 de ore, deoarece oferim servicii excelente de împrumut în toată lumea.

  Oferim tot felul de servicii de împrumut (împrumut personal, împrumut de afaceri și multe altele), oferim atât împrumuturi pe termen lung, cât și pe termen scurt și, de asemenea, puteți împrumuta până la 15 milioane de euro. Compania mea vă va ajuta să atingeți o varietate de obiective cu o gamă largă de produse de împrumut.

  Știm că obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capital de la băncile locale sau de la alte instituții financiare din cauza interesului ridicat rata, garanția insuficientă, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut sau orice alte motive

  Nu mai există timp de așteptare sau vizite stresante la bancă Serviciul nostru este disponibil 24/7 - puteți obține un împrumut și completați tranzacțiile ori de câte ori doriți

  Oferim servicii de împrumut de 24 de ore la nivel mondial. Pentru întrebări / întrebări? - Trimiteți un e-mail către | spotcapglobalservices@gmail.com | sau ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp: +4915758108767 | & Primește un răspuns într-o clipă.

  Familia, prietenii și colegii dvs. nu trebuie să știm că sunteți scăzut de bani, trebuie doar să ne scrieți și veți primi un împrumut.

  Libertatea ta financiară este în mâinile tale!
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:31 Grosz Iosif

  Oferta acasa. Lucru la calculator. Comod. Valabil in toate localitatile. Start instant. Te vei convinge repede. Aplici instructiunile si ai rezultate. Progrese rapide. Suntem peste tot. Aici nu ai sefi. Daca eziti, pierzi. Faci totul din placere. Fii pregatit pentru ceva revolutionar. Pentru detalii, scrie in comentariu un DA, apoi te caut in privat. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa mea facebook:https://www.facebook.com/iosif.grosz.7

  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:09 Nellyw

  Oferta extra. Lucru la calculator. Convenabil. Valabil in toate judetele. Start instant. Provocarea anului. Oferim o oportunitate unica. De ce sa pierzi o oportunitate unica? Garantia seriozitatii este aici. Avem planuri mari de dezvoltare. Sistem eficient. Obtii rapid progrese. Hotaraste-te acum. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi  la adresa de email: (scrie legat inclusiv și punctul) oportunitate337 @ gmail . com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 01:33 Nellyw

  Lucru la calculator. Convenabil. Risc zero si castiguri mari. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, la adresa mea de email:
  oportunitate337@gmail.com

  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:05 Dima Dima

  Oferta extra. Lucru la calculator. Comod. Valabil in toate judetele. Start acum. Viitorul depinde de vointa ta. Un program simplu de facut bani. Noi vrem sa reusesti. Incepe rapid si castiga bani. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa mea facebook:Dima Dima
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 09:12 Andy

  Ofertă nemaipomenită
  Căutăm colaboratori foarte SERIOȘI pentru un proiect de top MONDIAL.
  Activitatea se desfășoară în timpul liber de acasă din fața
  calculatorului. Pentru a aplica trebuie să îndepliniți următoarele condiții:
  - minim 18 ani
  - cunoștințe minime în utilizarea calculatorului (word, pdf, navigare pe
  internet, gestionare de email-uri)
  - maxim 2 ore de timp liber în fiecare zi

  Pentru mai multe detalii contactați-mă la adresa de e-mail:
  andreipetraru08@gmail.com cu mesajul „DETALII”.

  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 03:42 Allison Howarts

  Buna ziua, sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson de ani de zile, sa despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am facut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu ?i mi-a sugerat sa contactez mai degraba un vrajitor care sa ma ajute sa arunc o vraja care sa-l aduca înapoi, dar eu sunt tipul care niciodata nu credea în vraja, nu aveam de ales decât sa încerc, mi-a trimis po?ta de vraja ?i mi-a spus ca nu exista nici o problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja ?i în mod surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Ex-ul meu ma sunat, eram atât de surprins, am raspuns la telefon ?i tot ce mi-a spus a fost ca a fost atât de rau pentru tot ce sa întâmplat încât a vrut sa ma întorc la el, ca ma iube?te atât de mult. Am fost atât de fericit ?i am mers la el, a?a am început sa traim împreuna din fericire din nou. De atunci, am promis ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor pentru o astfel de persoana, referindu-ma la singurul vrajitor real ?i puternic care ma ajutat cu propria mea problema. email: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-l trimite?i prin e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a în rela?ia dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
  1) vraji vraji
  2) vraji pierdute
  3) Vrajile divor?ului
  4) Vrajile casatoriei
  5) Vraja de legare.
  6) vraji de rupere
  7) Înlatura?i un iubit trecut
  8.) Vrei sa fii promovat în biroul tau / vraja de loterie
  9) doresc sa-?i satisfaca iubitul
  Contacta?i acest mare om daca ave?i o problema pentru o solu?ie durabila
  ogagakunta@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 01:08 ionut

  am citit mai multe si am vazut trailer aici
  https://www.portalultautv.com/capernaum-capharnaum-2018/
  Raporteaza comentariu inadecvat

Recomandari
22.09.2020

Regizor Niki Caro aduce în lumina ecranelor povestea epică a războinicului legendar în...

In rolurile principale: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li, Jet Li, Rosalind Chao, Tzi Ma, Yoson An, Jimmy Wong, Ron Yuan, Pei-Pei Cheng

17.09.2020

Peter e încântat de faptul că urmează să locuiască nu numai cu părinţii săi, ci şi cu...

In rolurile principale:

23.09.2020

Viaţa lui Owen se învârte plictisitor în jurul activităţii sale de testare a...

In rolurile principale:

-->