Alege cinematograful din orasul tau

Alege o zi in CINEMA

Saptamana 26.02 - 04.03
L Ma Mi J V S D

CAPERNAUM: Haos si speranta

27.02.2019


Realizat în haoticele cartiere din Liban, filmul lui Nadine Labaki, Capernaum, prezintă povestea inspiraţională a unui băieţel care luptă să supravieţuiască sorţii copleşitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovaţii), este acum considerat unul dintre concurenţii principali în cursa pentru premiul Oscar pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

 

Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără experienţă actoricească, spune povestea unui băiat libanez (Zain) care fuge de părinţii săi neglijenţi, ajungând să-şi poarte singur de grijă, până când găseşte adăpost în şubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, şi a bebeluşului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole), a cărui aventură urmează să înceapă.

 

Având o distribuţie alcătuită în totalitate din actori non-profesionişti, interpretând personaje ale căror vieţi sunt strâns legate de ale lor, Capernaum reprezintă al treilea film scris şi regizat de Nadine Labaki.

Absolventă a Universităţii Saint-Joseph din Beirut, Labaki a debutat la Cannes în 2007 cu premiera tragicomediei romantice Caramel (în care a şi jucat), urmată de premiatul Where Do We Go Now? (2011, având-o din nou pe Labaki într-un rol principal), care rămâne până în prezent filmul cu cele mai mari încasări din Liban.

 

Am vorbit cu Nadine Labaki despre realizarea filmului Capernaum.

 

Cum a apărut ideea de a realiza filmul Capernaum?

Ideea a venit de la imaginea mult prea familiară a copiilor care trăiesc pe stradă. În Liban avem probleme cu refugiaţii, pe lângă problemele economice bine cunoscute ale ţării, astfel acest tablou, al copiilor aflaţi pe străzi, a devenit din ce în ce mai des întâlnit, aproape o parte integrată a oraşului, şi exact acest lucru a început să trezească sentimente de frustrare şi de furie în mine. ‘Cum am ajuns în punctul în care să acceptăm asemenea crime?’ deoarece este într-adevăr o crimă faptul că aceşti copii sunt expuşi unui pericol continuu. Aşadar, aşa a început totul – din dorinţa mea de a şti ce se întâmplă în mintea acestor copii în momentele în care noi îi ignorăm, deoarece ceea ce facem e să trecem pe lângă ei fără ca măcar să îi privim, pentru că nu vrem să conştientizăm cu adevărat problema.

 

 

 

Cât de mult se aseamănă filmul cu realitatea de zi cu zi a Libanului de astăzi?

Foarte, foarte mult. Într-adevăr, ceea ce vezi în film este nimic comparativ cu ceea ce se întâmplă în realitate, aceasta fiind mult mai dură. Filmul s-a bazat pe tot ceea ce am observat noi în cei patru ani de cercetare şi pe ceea ce am învăţat de la oamenii cu care am lucrat şi care fac parte din această lume, deoarece fiecare membru al distribuţiei, niciunul fiind actor, se află aproximativ în aceeaşi situaţie în viaţa reală, deci în film ei chiar îşi prezintă propria poveste.

 

Filmul este structurat în jurul băiatului care îşi dă în judecată părinţii – a fost bazat pe un eveniment real?

Nu, aceasta este singura parte fictivă a filmului, dar ideea a venit în urma discuţiilor pe care le-am avut cu acei copii. Nu vorbim aici de copii nefericiţi, aceştia sunt copii defavorizaţi. Obişnuiam să le adresez o întrebare la sfârşitul discuţiilor, respectiv ‘Eşti fericit să fii în viaţă?’, iar majoritatea răspundeau ‘Nu sunt fericit să fiu aici... Mi-aş dori să fiu mort. Nu ştiu de ce mă aflu aici dacă nu voi auzi niciodată un cuvânt frumos, dacă nu voi mânca niciodată atunci când mi-e foame...’, deci acest aspect a reprezentat o transpunere a furiei lor. Povestea unui copil care va sta înaintea întregii lumi spunând ‘Destul – nu ai dreptul să faci tot ceea ce-mi faci’. Acele conversaţii au inspirat această idee.

 

Cum ai decis să îl iei în distribuţie pe tânărul Zain Al Rafeea?

Zain este un refugiat sirian. El trăia în Liban de opt ani în condiţii foarte dificile, în unul dintre cartierele pe care le puteţi vedea şi în film – dar în circumstanţe mult mai rele – şi nu a fost niciodată la şcoală. În timpul filmărilor, deşi el avea 12 ani, nu ştia nici măcar să îşi scrie numele.

 

Cum ai ştiut că se va descurca?

Ştiu că a fost un risc mare, dar îndată ce l-am văzut, pur şi simplu am ştiut că se va descurca. De asemenea am ştiut că va fi greu, ştiam că va fi o provocare, dar ceva în ochii şi în atitudinea lui a transmis că el este cel potrivit – este un băiat foarte sălbatic dar totuşi foarte înţelept şi exact această combinaţie m-a atras la el. Totodată este o persoană care a trăit tot ceea ce se prezintă în film, deci nu ar fi urmat să joace un rol, lucru care se poate observa în tot ceea ce face în cadrul filmului şi pentru că urma să lucrez cu un personaj atât de pur, am ştiut că va trebui să mă adaptez personalităţii lui, de aceea am şi filmat timp de şase luni, de aceea avem peste 500 de ore de înregistrări. Am ştiut că vom duce acest film la capăt dar, de asemenea, ştiam că va necesita timp şi multă răbdare.

 

 

 

 

Ai menţionat anterior că distribuţia a fost compusă în cea mai mare parte din actori non-profesionişti.

Cu toţii îşi joacă propia persoană. Judecătorul este un judecător adevărat, părinţii provin din aceleaşi medii, femeia care o joacă pe mama lui Zain trăieşte în acelaşi cartier. Toţi trăiesc în condiţiile prezentate în film.

 

De ce ai ales o abordare atât de neconvenţională?

Dacă urmăreşti un film ale cărui personaje nu au trăit cu adevărat acele experienţe, nu are acelaşi impact asupra ta. Impactul este mult mai mare când ştii că ai în faţă persoane reale care chiar se confruntă cu acele provocări. Nu a fost uşor. Din nou, ăsta a fost motivul pentru care am filmat timp de şase luni, dar în acelaşi timp a fost foarte educativ deoarece înveţi ceva nou în fiecare zi. Înveţi din înţelepciunea lor, din rezistenţa lor, din inventivitatea lor. Din acest punct de vedere, am avut parte de o adevărată colaborare.

 

Audienţa a reacţionat în particular la scenele cu Zain şi cu noul lui frăţior, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole). Cum a fost la filmare?

A fost foarte frumos şi poţi observa asta la o simplă privire, deoarece se comportă atât de natural unul cu altul... Tot ce am făcut noi a fost să creăm situaţiile potrivite pentru ca ei să reacţioneze în mod adecvat. De asemenea a contat şi modul în care am filmat. Nu te poţi limita la anumite cadre de filmare, trebuie să fii foarte liber în mişcări pentru a putea capta tot ceea ce fac şi pentru a creea un mediu destul de relaxat pentru ca băieţii să poată fi ei înşişi. De exemplu, nu am folosit niciodată cuvântul ‘Acţiune’ pe platou, filmam doar când consideram că este necesar. A fost mereu aşa, un mediu cât mai relaxat de lucru.

 

De ce ai ales să realizezi un film de lung metraj în locul unui documentar?

Am vrut să prezint o anumită poveste, să arăt anumite situaţii şi să vorbesc despre câteva teme specifice. Tot ceea ce arătăm în cadrul filmului se întâmplă în viaţa reală, dar cred că ar fi durat mult mai mult să aşteptăm să aibă loc toate evenimentele. Poate aş fi putut realiza un documentar, dar nu ştiu în ce direcţia ar fi dus.

 

Care a fost cea mai mare provocare în realizarea filmului?

Totul a reprezentat o provocare imensă. Filmând în locaţii reale, în închisori reale cu prizonieri adevăraţi. Ştii, în timp ce stai pe canapelele lor, văzând provocările lor de zi cu zi, auzind bebeluşii plângând tot timpul, iar apoi te întorci la propria ta viaţă, în comfortul propriului pat cald, ştiind că i-ai lăsat acolo. Este cel mai dificil lucru cu care trebuie să te confrunţi.

 

 

Să înţeleg că i-ai ajutat pe mulţi dintre actorii care apar în film?

Cu siguranţă. Zain, de exemplu, se află acum în Norvegia, unde a fost plasat alături de familia lui. Merge la şcoală pentru prima dată în viaţa lui, are un pat, o casă superbă cu privelişte către mare. Are o cu totul altă viaţă. Am reuşit să ajutăm aproape pe toată lumea şi încă facem eforturi în acest sens.

 

 

Care este semnificaţia titlului?

Iniţial, Capernaum era numele unui sat biblic blestemat – mai târziu a devenit un cuvânt folosit în literatura franceză, capharnaüm, reprezentând haos şi speranţă, iar acesta este exact modul în care a decurs întreaga aventură. În negura haosului mici miracole continuau să se întâmple.

 

Vezi acest film ca pe o abatere de la munca ta anterioară?

Este un punct de cotitură, atât din punct de vedere al modului în care am filmat, cât şi din punct de vedere al felului în care am documentat totul. Este dificil pentru mine acum să mă întorc la metoda clasică de realizare a unui film. Am iubit libertatea pe care am avut-o, lipsa presiunilor de orice fel, restricţii de timp, producători, concesii... fără frica de a filma din nou anumite scene la nevoie.

 

Există filme care te-au inspirat?

Nu chiar. Ceea ce ne-a inspirat cel mai mult a fost realitatea, ceea ce vedeam cu ochii noştri. Nu am simţit nevoia de a mă inspira din alte filme, m-am folosit doar de instinct în tot ceea ce am făcut.

 

De asemenea ai avut şi un scurt rol în film, drept avocata lui Zain.

Este vorba de o scurtă parte, dar m-am simţit foarte apropiată de personaj deoarece aproape că am jucat acelaşi rol în viaţa reală. Când mă documentam pentru film, mereu vorbeam cu judecători, cu avocaţi, pledând mereu în favoarea copiilor, devenind furioasă şi frustrată încercând să aflu ce se întâmplă cu adevărat.

 

Cum a fost să prezinţi acest film la Cannes?

A fost o adevărată victorie. Un succes pentru întreaga echipă, care a lucrat din greu timp de patru ani, dar cel mai important, un succes pentru actori. Cu o săptămână înainte să merg la Cannes ei nu existau, din punct de vedere legal erau inexistenţi, nimeni nu avea vreun act de identitate, s-au chinuit să demonstreze că ei chiar au existat în viaţa reală, şi brusc, din exact aceleaşi motive, pentru că am arătat lumii provocările pe care le-au avut de înfruntat, au devenit eroi. Nu erau doar recunoscuţi, şi văzuţi drept eroi.

 

Care este cel mai important lucru cu care ai rămas din această experienţă?

Realizarea acestui film mi-a schimbat viaţa, m-a schimbat ca persoană, mi-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor, lăsându-mi o senzaţie de vinovăţie care nu mă părăseşte niciodată. Nu poţi fi cu adevărat la fel după o astfel de experienţă. Este ca şi cum nu mai eşti îndreptăţit să fii fericit, ca şi cum nu mai ai dreptul la o viaţă normală după ce ai trăit o astfel de experienţă. Te schimbă pentru totdeauna.

 

Filmul poate fi vizionat din 8 martie la Hollywood Multiplex.

Sursa: Independenta Film

 

 

Comenteaza
Nota 5,00 din 1 voturi

Trimite vot: 1 2 3 4 5 Iti multumim pentru vot!

Capernaum

Gen: Drama
Recomanda
 

Comentarii

*Toate campurile sunt obligatorii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Introduceti codul din imagine

Cod captcha invalid!

 • 05:52 kelvin jose

  Numele meu este Kelvin Jose. Vreau să mulțumesc unui om grozav cunoscut sub numele de Dr. Ayo, este un sorter puternic și a ajutat mulți oameni din întreaga lume cu diferite probleme conjugale. Îmi iubesc cu adevărat soția și nu vreau să divorțăm, așa că cer ajutorul drăguțului dr. Ayo, el mi-a pregătit o vrajă de dragoste și soția mea a anulat divorțul în 2 zile ... probleme în relația dvs. și doriți o soluție rapidă și durabilă, îl puteți contacta pe Dr. Ayo prin e-mail: drayo47373@gmail.com sau prin numărul de Whatsapp: +2347055691377
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 04:10 Marcy Provod

  Soțul meu mă înșela și când am aflat că am avut o luptă care l-a determinat să se ocupe de divorț, am plâns și m-am îmbolnăvit când căutam online despre citate de dragoste. la mine mi-au lăsat informațiile de contact, l-am contactat pe DR WALE și i-am spus tot ce s-a întâmplat, mi-a spus să nu-mi fac griji că după 48 de ore va anula divorțul și îmi va aduce soțul la mine. El mi-a cerut să-i urmez instrucțiunile pe care le-am urmat dacă a spus. după ce am făcut tot ce mi-a cerut să fac spre marea mea surpriză în următoarele trei zile a venit soțul meu și a îngenuncheat implorându-mă să-l accept înapoi, vă mulțumesc încă o dată DR WALE, sunteți într-adevăr o binecuvântare pentru mine. DR WALE vă poate ajuta, de asemenea. Sunați-l sau WhatsApp-l +2347054019402 E-mail de contact: drwalespellhome@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 18:47 Mara Milan

  Puteți pune toată încrederea dvs. pe dr. Wale în realitate și își păstrează promisiunea. WHATSAPP LUI +2347054019402
  Sunt atât de fericită că mi-am revenit soțul !! Vreau să împărtășesc experiența mea uimitoare cu cel mai mare jucător de vrăji DR WALE, soțul meu mă înșela și când am aflat că am avut o luptă care l-a dus la umplerea pentru divorț, am plâns și m-am îmbolnăvit când căutam despre citate de dragoste online Am văzut oameni vorbind despre DR WALE și marea sa operă. al cărui caz a fost similar cu al meu, i-au lăsat informațiile de contact, l-am contactat pe DR WALE și i-am spus grijile mele și mi-a spus să nu-mi fac griji că după TREI ZILE va anula divorțul. Și totul va reveni la normal. După ce a făcut vraja pentru mine, Prea mare surpriză A treia zi, soțul meu a venit implorându-mă să-l accept înapoi, vă mulțumesc încă o dată DR WALE, sunteți într-adevăr o binecuvântare pentru mine, vă poate ajuta și să contactați drwalespellhome@gmail.com WhatsApp +2347054019402
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 12:46 Jojo Ivan

  Da, este adevărat că Dr. Isikolo este cel mai bun pentru a restabili casele și relațiile sparte. Numele meu este Jojo Ivan și am fost client pentru DR ISIKOLO și trebuie să vă spun că este un adevărat jucător de vrăji. Când am contactat acest jucător de vrăji, prietenul meu mă părăsise de 2 ani și mereu l-am dorit să-mi revină. L-am cunoscut pe Dr. ISIKOLO pentru a mă ajuta în urmă cu aproximativ o lună și m-am reconectat cu iubitul meu. Când fostul meu iubit m-a părăsit, a fost o tulburare pentru mine. Acest lucru a devenit un dezastru pentru mine că am avut un traumatism fiziologic și familia mea a fost foarte îngrijorată de sănătatea mea. După 2 ani, l-am întâlnit pe dr. ISIKOLO și printr-o mărturie și mi-a spus să mă calmez că indiferent care este problema, el este bine și gata să ajute pe oricine vine la el. Doar peste 2 zile, fosta mea m-a sunat și a vrut să ne întâlnim. Am fost de acord și am făcut pregătiri pentru a-l întâlni și mi-a spus cum s-a simțit vinovat pentru ceea ce a făcut și a vrut să mă întorc. L-am lăudat pe DR ISIKOLO pentru lucrările sale minunate și îl voi recomanda oricui are nevoie de un jucător de vrăji. Contactați-l pentru a vă ajuta și treceți rapid la e-mailul său isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l Whatsapp la +2348133261196.
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 04:01 Tanja Rodic

  Am auzit multe vești bune despre DR WALE. Un prieten de-al meu care a jucat la loterie mi-a spus cum DR WALE i-a dat numărul norocos să câștige. Un prieten mi-a povestit cum DR WALE l-a readus pe soțul său la ea. Un prieten de prieten explică modul în care DR WALE l-a ajutat să câștige un loc de muncă pe care îl luptă de ani de zile. Un prieten a vorbit și despre modul în care DR WALE o ajută pentru sarcina copilului. Un prieten a povestit cum DR WALE o ajută să oprească divorțul când soțul ei intenționa să divorțeze de ea. După ce a auzit multe alte lucruri bune pe care le-a făcut pentru alți oameni din întreaga lume. Nu am de ales să îl contactez și să-i împărtășesc problemele mele. I-am spus cum soțul meu se comporta greșit față de mine și copii. După ce i-am spus, mi-a cerut să trimit numele soțului meu, ceea ce am făcut. Mi-a spus că va face o vraja pentru mine. El spune că odată ce a vrăjit, soțul meu va fi drăguț și eu și copiii. Într-adevăr, după ce vraja a fost aruncată, soțul meu începe să acționeze normal înapoi la noi acasă. Acum are grijă de noi acasă. Puteți contacta DR WALE pe E-mail drwalespellhome@gmail.com SAU WhatsApp: +2347054019402
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 13:22 Zara Acifi

  Sunt în relație cu iubitul meu de 2 ani acum și plănuiam să ne căsătorim curând și dintr-o dată m-a părăsit pentru o altă fată, îl iubesc cu adevărat pe acest tip și niciodată nu-mi pot imagina viața fără el. Am încercat în continuare tot ce am putut pentru a-l recupera înapoi, dar tot efortul meu de a-l readuce în viața mea nu a funcționat. A fost în această zi credincioasă, am dat peste câteva comentarii pe un site web despre acest mare jucător de vrăji numit Dr. Isikolo, atât de multe persoane au susținut că îi ajută să-și reînnoiască relația și să-i aducă pe fostul lor înapoi, a trebuit să-l contactez pentru că ultima mea speranță. L-am contactat prin e-mailul lui și mi-am spus tot ceea ce trebuie făcut, ceea ce am făcut și m-a asigurat că în 2 zile prietenul meu o va părăsi pe cealaltă fată și se va întoarce la mine și a fost foarte grozav surpriză când mi-am văzut iubitul revenind la mine după două zile. Sunt atât de fericit astăzi că s-a întors la mine și am reușit acest lucru cu ajutorul doctorului Isikolo și vă sfătuiesc dacă aveți nevoie și de ajutorul lui trimiteți-l direct prin e-mail E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com WhatsApp: +2348133261196 Site web: https://isikololovetemple.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 11:09 Zoe Sanders

  Mărturie asupra unui jucător care a adus-o înapoi la mine. Aproape că mi-am luat viața din cauza faptului că fostul meu m-a părăsit și nu mai accept apelurile sau răspund la mesajele mele text. Mi-a spus că nu mai are încredere în mine pentru că lucrez foarte târziu noaptea. Am încercat să-l conving, dar el nu mă va crede până nu ne-am luptat și ne-am despărțit timp de 4 luni, după care îmi dau seama că nu pot trăi fără el din cauza iubirii pe care o am pentru el. Am încercat tot posibilul să-l recuperez, dar nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit pe un bărbat numit Dr. Ilekhojie pe un blog, el a vrăjit pentru mine și iată că fostul meu s-a întors în 24 de ore cerându-mi iertare, am fost atât a surprins acea vrajă. Dacă cineva de aici are nevoie de ajutor, cu toată sinceritatea, contactați-l pe dr. Ilekhojie prin intermediul; (gethelp05@gmail.com sau sunați sau whatsaap +2348147400259
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 16:21 Lucia Stefan

  Viața poate fi dificilă și crede-mă, viața mi-a jucat o mulțime de trucuri, nu cred niciodată în voodoo sau în vrajă, deși am citit câteva cărți despre ele. Un bărbat special numit dr. Ajayi mi-a dovedit că aruncarea voodoo / vraja este reală și există. Numele meu este Lucia și am 45 de ani, cu trei copii și un soț iubitor. timp de 8 luni bune am fost într-o stare de depresie, deoarece soțul meu s-a trezit într-o anumită dimineață și a ieșit din casă cu unele dintre hainele sale fără nicio explicație, am așteptat să se întoarcă acasă în acea zi, dar nu a fost găsit nicăieri, am sunat și a spus că nu mai este interesat din nou de căsătoria noastră sau de copii, acest lucru mi-a adus răceala pe piele și am fost în stare de șoc pentru că nu-mi amintesc că am avut vreo problemă, am aflat mai târziu că era cu o altă femeie, toate vorbeau și efortul de a-l face să se întoarcă acasă a fost un eșec, se comportă de parcă nu m-ar fi cunoscut până acum. Citeam un articol pe un site web când am văzut o mărturie a unei femei care susține că dr. Ajayi a ajutat-o ​​să-și rezolve problemele de familie și a renunțat la contactul său. Am ales contactul și l-am trimis pe dr. Ajayi, am explicat problemele mele, mi-a spus că nu ar trebui să-mi fac griji că totul va fi bine. Am îndoieli cu privire la asta, dar m-am hotărât să-i dau o lovitură. Mi s-a spus că, într-o dimineață, aruncam o singură dată, am auzit o bătaie la ușă, soțul meu stătea afară, mi-a spus că nu știe ce face și nici măcar nu-și mai amintește cât timp a fost afară din casă, sunt foarte fericit că mi-am revenit soțul și toate mulțumirile merg dr. Ajayi, vrăjitorul, de când l-am contactat, viața mea a mers fără probleme și vreau ca oamenii care trec prin starea mea anterioară să aibă ajutor rapid. De aceea îmi împărtășesc mărturia. Deci, dacă întâmpinați orice fel de dificultate de viață, contactați-l pe Dr. Ajayi prin e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Viber Whatsapp: +2347084887094 și veți fi bucuroși că ați făcut-o.

  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 11:47 Edith Wood

  Numele meu este Edith Wood, vreau să povestesc tuturor despre dr. Ogundele, un om grozav care mi-a adus soțul înapoi cu mine cu puterile sale în 24 de ore, ce puternic jucător de vrăji, dacă ai nevoie de ajutor în vreun fel. Vă sfătuiesc să îl contactați prin WhatsApp sau Viber Chat: +27638836445. E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. El are puterile de a rezolva orice problemă, relație, dragoste sau orice boală. Așa de super și real, mi-a adus înapoi soțul care m-a părăsit acum 9 ani cu vraja lui.
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 10:55 Stephan Boja

  Am fost foarte confuză când soția mea cu care m-am căsătorit acum 11 ani mi-a spus că are nevoie de divorț pur și simplu pentru că s-a îndrăgostit de un tip pe care l-a cunoscut la bancă. Ea și-a luat toate bunurile și a părăsit casa mea chiar și atunci când am rugat-o să nu meargă, dar a insistat și a plecat. Nu a fost deloc ușor pentru mine, deoarece mă durea și nu puteam să merg la serviciu sau chiar să mănânc, am făcut multe cercetări pe internet când am întâlnit câteva mărturii frumoase pe care oamenii le-au împărtășit despre dr. Ilekhojie, așa că am contactat rapid El i-a spus povestea mea. Nu am știut niciodată că dr. Ilekhojie ar putea fi atât de drăguț, mi-a spus că soția mea se va întoarce la mine în 4 zile și totul s-a întâmplat exact așa cum a spus el, apoi am ajuns la concluzia că am găsit un Dumnezeu pe Pământ și Voi continua să mărturisesc despre el până va veni Hristos. Iată detaliile de contact ale Dr. Ilekhojies Adresă de e-mail; gethelp05@gmail.com numărul Whatsapp; +2348147400259
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 10:54 Stephan Boja

  Am fost foarte confuză când soția mea cu care m-am căsătorit acum 11 ani mi-a spus că are nevoie de divorț pur și simplu pentru că s-a îndrăgostit de un tip pe care l-a cunoscut la bancă. Ea și-a luat toate bunurile și a părăsit casa mea chiar și atunci când am rugat-o să nu meargă, dar a insistat și a plecat. Nu a fost deloc ușor pentru mine, deoarece mă durea și nu puteam să merg la serviciu sau chiar să mănânc, am făcut multe cercetări pe internet când am întâlnit câteva mărturii frumoase pe care oamenii le-au împărtășit despre dr. Ilekhojie, așa că am contactat rapid El i-a spus povestea mea. Nu am știut niciodată că dr. Ilekhojie ar putea fi atât de drăguț, mi-a spus că soția mea se va întoarce la mine în 4 zile și totul s-a întâmplat exact așa cum a spus el, apoi am ajuns la concluzia că am găsit un Dumnezeu pe Pământ și Voi continua să mărturisesc despre el până va veni Hristos. Iată detaliile de contact ale Dr. Ilekhojies Adresă de e-mail; gethelp05@gmail.com numărul Whatsapp; +2348147400259
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 18:47 Kristina Anton

  Acesta este site-ul pe care l-am citit despre DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com) și l-am contactat pentru a mă ajuta să-l iau pe fostul meu iubit să se căsătorească cu mine în luna decembrie a acestui an și am revenit aici pentru a posta despre el. DR ISIKOLO vă va ajuta să vă rezolvați problema indiferent prin ce treceți. Postarea despre un turnător de vrăji este foarte ciudată pentru mine, deoarece nu am crezut niciodată că voi putea spune că am fost ajutat de un turnător de vrăji în readucerea fostului meu iubit la mine după 3 ani fără contact. Am citit despre vraja lui voodoo de pe alte site-uri web și l-am contactat pentru a mă ajuta și în mai puțin de 48 de ore fostul meu iubit m-a sunat și m-am bucurat că vrea să se întoarcă la mine. Ne-am întâlnit vineri și el mi-a propus. A fost cel mai frumos inel. Vă rog, toți cei de aici, contactați medicul pentru a vă rezolva problema și pentru a vă face fericiți cu relația dvs. care vă face rău. Iubirea este cel mai bun sentiment trăit vreodată. Trimiteți-l prin e-mail la isikolosolutionhome@gmail.com sau send@isikololovetemple.com Puteți, de asemenea, să-l Whatsapp la +2348133261196.
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 10:00 Ana Dario

  Vreau să mulțumesc marelui DR ISIKOLO pentru că mi-a adus Restabilirea relației mele rupte. Nimeni nu m-ar fi putut face vreodată să cred că Mărturia va ajunge vreodată la realitate. Am fost cel mai mare sceptic din lume. Nu am crezut niciodată în vrăji magice sau în orice altceva legat de asta, dar mi-a spus o sursă de încredere (un coleg de muncă foarte apropiat) și am încercat-o, a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată. Viața mea amoroasă era în ruine; inima se rupe și era la un pas de o treime. Pur și simplu nu m-am putut confrunta cu un alt divorț și am vrut să încerc mai mult pentru a face relația noastră să funcționeze, dar soțului meu nu părea să-i pese. și s-a despărțit din nou de mine. Eram confuz și nu mai știu ce să fac din nou, ci mai degrabă ei să intre în contact cu DR ISIKOLO. A făcut o vrajă de dragoste care l-a făcut pe soțul meu să revină la mine în exact 48 de ore pe care m-a asigurat. acum suntem foarte mulțumiți de sinele nostru. DR ISIKOLO a făcut-o să realizeze cât de mult ne iubim și avem nevoie unul de celălalt. Acest om este pentru REAL și pentru bine. vă poate ajuta, de asemenea, să vă remediați relația ruptă. L-am avut pe soțul meu înapoi! A fost ca un miracol. contactați-l acum dacă aveți nevoie de ajutor. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l Whatsapp la +2348133261196.
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 07:47 Amber Luke

  Numele meu este Amber Luke Și locuiesc în SUA, ohio, trebuie să depun această mărturie miraculoasă, care este atât de incredibilă până acum. Am avut o problemă cu fostul meu soț acum 2 ani, ceea ce a dus la despărțirea noastră. Nu eram din nou eu însumi, mă simțeam atât de gol în mine, dragostea și situația mea financiară au devenit cele mai grave, până când un prieten apropiat de-al meu mi-a povestit despre un jucător de vrăji care a ajutat-o și în aceeași problemă, pe care îl cheamă dr. Ilekhojie. Am trimis prin e-mail jucătorului de vrăji și i-am spus problema mea și am făcut ceea ce mi-a cerut, pentru a scurta povestea lungă. Înainte să știu ce se întâmplă, în mai puțin de două zile soțul meu mi-a sunat și mi-a spus că se întoarce la mine, că am fost atât de fericit că l-am întors la mine. Cea mai interesantă parte a poveștii este că sunt însărcinată. Mulțumesc doctorului Ilekhojie pentru că mi-a salvat căsnicia și că i-a salvat și pe alții. Continuați munca bună, dr.Ilekhojies contactați gethelp05@gmail.com sau sunați la +2348147400259
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:13 Petronella Mihai

  iubitul meu s-a despărțit de mine după 7 ani de relație. a început de la mici neînțelegeri după care mi-a spus că ar fi bine să iau o pauză, ceea ce cred că s-a transformat într-o despărțire. El nu mă mai caută, mi-a blocat numărul și oamenii au spus că l-au văzut cu o altă fată, asta mi-a adus lacrimi în ochi pentru că suntem pe cale să ne căsătorim, am căutat ajutor când am dat peste acest om spiritual numit Dr. Ajayi care au ajutat mulți oameni care au probleme de relație, am vorbit cu el despre situația mea și el mi-a descris procesul de a reveni cu iubitul meu, i-am urmat instrucțiunile și astăzi sunt fericit pentru că bărbatul meu a revenit după 5 luni de despărțire și suntem fericit căsătorit acum. Dacă aveți nevoie de ajutorul unui jucător de vrajă pentru orice fel de problemă de relație, contactați-l pe Dr. Ajayi pentru o soluție durabilă. Număr Whatsapp / Viber: +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 20:53 Camila Cenkov

  La începutul acestui an, când te-am contactat pentru prima oară, eram într-o luptă amară de divorț cu soțul meu. Am crezut că căsătoria și familia mea sunt distruse. Am găsit site-ul dvs. și am răsuflat ușurat, deși chiar nu știam cum a funcționat. Nu numai că vraja ta de dragoste Stop Divorce a funcționat foarte repede pentru mine, dar ai fost acolo să mă ajuți și să mă sfătuiești în fiecare etapă a procesului. M-ați ajutat atât de mult și sunt fericit să vă informez cu privire la progresele noastre. Eu și soțul nostru ne-am împăcat și ne-am reînnoit jurămintele. Suntem mai puternici ca oricând. Sunt atât de fericită încât ai putut să mă ajuți să-mi păstrez familia intactă. Fără tine nu sunt sigur ce aș fi făcut. Vă confruntați cu aceleași probleme în căsătoria dvs., atunci îl puteți contacta prin e-mailul Său:

  (gethelp05@gmail.com) Telefon: +2348147400259
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 06:05 Amy Sanders

  Bună ziua tuturor, vreau să împărtășesc experiența pe care o am cu un jucător de vrăji numit Dr. Ajayi, el este un om foarte puternic binecuvântat de tatăl său principal pentru a ajuta oamenii cu diferite probleme de viață, treceam prin faza mai rea a vieții mele, deoarece soțul meu mi-a spus că vrea să divorțeze de nicăieri, l-am întrebat unde am greșit, dar el nu mi-a dat niciun răspuns, în schimb, s-a mutat din casă, a fost foarte ciudat, așa că am căutat ajutor atunci când l-am întâlnit pe Dr. Ajayi vrăjitor online, i-am explicat starea mea după niște consultații, am aflat că soțul meu este la secretarul său la serviciu și este sub vraja ei, marele turnător mi-a spus ce trebuie făcut și i-am urmat instrucțiunile. Astăzi, sunt o femeie mândră, deoarece soțul meu este acasă cu mine și ne așteptăm la al doilea copil, mulțumită dr. Ajayi, turnătorul de vrăji, dacă aveți nevoie de ajutorul unui turnător de vrăji pentru orice fel de problemă. Dr. Ajayi este corect persoană pentru un rezultat perfect și fiabil. Contactați e-mailul său: drajayi1990@gmail.com sau numărul Viber \ WhatsApp: +2347084887094

  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 13:28 Grace Patane

  Numele meu sunt Grace Patane, sunt aici pentru a împărtăși o mărturie despre modul în care Dr. ODION m-a ajutat. După o relație de 1/5 de ani cu iubitul meu, s-a schimbat brusc și a încetat să mă contacteze în mod regulat, avea să vină cu scuze pentru a nu mă vedea tot timpul. A încetat să mai răspundă la apelurile mele și la sms-urile mele și a încetat să mă mai vadă regulat. Apoi am început să-l prind cu fete diferite de mai multe ori, dar de fiecare dată îmi spunea că mă iubește și că are nevoie de ceva timp pentru a se gândi la relația noastră. Dar nu mă pot opri să mă gândesc la el, așa că am decis să intru online și am văzut atât de multe discuții bune despre acest jucător de vrăji numit Dr. ODION și îl contactez și îi explic problemele mele. Mi-a aruncat o vrajă de dragoste pe care o folosesc și după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine și a început să mă contacteze în mod regulat și ne-am mutat împreună după câteva luni și a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât prietenii lui. În cele din urmă ne-am căsătorit și acum suntem căsătoriți fericiți de 3 ani cu un fiu. De când dr. ODION m-a ajutat, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. De asemenea, puteți contacta acest jucător de vrăji și puteți stabili relația dvs. E-mail: (drodion60@yandex.com) Puteți să-l sunați și să-l WhatsApp prin numărul său +2349060503921
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 13:28 Grace Patane

  Numele meu sunt Grace Patane, sunt aici pentru a împărtăși o mărturie despre modul în care Dr. ODION m-a ajutat. După o relație de 1/5 de ani cu iubitul meu, s-a schimbat brusc și a încetat să mă contacteze în mod regulat, avea să vină cu scuze pentru a nu mă vedea tot timpul. A încetat să mai răspundă la apelurile mele și la sms-urile mele și a încetat să mă mai vadă regulat. Apoi am început să-l prind cu fete diferite de mai multe ori, dar de fiecare dată îmi spunea că mă iubește și că are nevoie de ceva timp pentru a se gândi la relația noastră. Dar nu mă pot opri să mă gândesc la el, așa că am decis să intru online și am văzut atât de multe discuții bune despre acest jucător de vrăji numit Dr. ODION și îl contactez și îi explic problemele mele. Mi-a aruncat o vrajă de dragoste pe care o folosesc și după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine și a început să mă contacteze în mod regulat și ne-am mutat împreună după câteva luni și a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât prietenii lui. În cele din urmă ne-am căsătorit și acum suntem căsătoriți fericiți de 3 ani cu un fiu. De când dr. ODION m-a ajutat, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. De asemenea, puteți contacta acest jucător de vrăji și puteți stabili relația dvs. E-mail: (drodion60@yandex.com) Puteți să-l sunați și să-l WhatsApp prin numărul său +2349060503921
  Raporteaza comentariu inadecvat

 • 14:42 Lisa Demon

  Vreau să mulțumesc foarte mult unui mare jucător de vrăji cunoscut sub numele de Dr. Ajayi pentru marea muncă spirituală pe care a făcut-o în viața mea, aducându-mi înapoi fostul iubit la mine după multe luni de destrămare și singurătate. Cu aceasta, sunt convins că sunteți trimiși în această lume pentru a salva oamenii din sfâșierea inimii și, de asemenea, pentru a ne ajuta să obținem soluția la fiecare problemă de relație. pentru cei dintre voi care au o problemă de relație sau alta, de ce să nu contactați DR Ajayi. acesta este cel mai bun loc în care vă puteți rezolva toate problemele, inclusiv lipsa de locuri de muncă și promoții, vrăji obligatorii și de căsătorie, vrăji de divorț și atracție, vrăji de noroc și loto, fertilitate și vrăji de sarcină, precum și succesul afacerii și creșterea clienților , câștigând dosare în instanță și multe altele. contactați-l pe Dr. Ajayi pe e-mail: drajayi1990@gmail.com sau scrieți-l pe numărul Whatsapp / Viber: +2347084887094
  Raporteaza comentariu inadecvat

Recomandari
22.09.2020

Regizor Niki Caro aduce în lumina ecranelor povestea epică a războinicului legendar în...

In rolurile principale: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li, Jet Li, Rosalind Chao, Tzi Ma, Yoson An, Jimmy Wong, Ron Yuan, Pei-Pei Cheng

17.09.2020

Peter e încântat de faptul că urmează să locuiască nu numai cu părinţii săi, ci şi cu...

In rolurile principale:

23.09.2020

Viaţa lui Owen se învârte plictisitor în jurul activităţii sale de testare a...

In rolurile principale:

-->