Alege cinematograful din orasul tau

Alege o zi in CINEMA

Saptamana 14.12 - 20.12
L Ma Mi J V S D
Ready Player One
Ready Player One

 

 

Bazat pe romanul bestseller omonim al lui Ernest ClineReady Player One este un film de aventură SF regizat de Steven Spielberg, după un scenariu scris de Zak Penn şi Ernest Cline.

În 2045, omenirea se află în haos şi la un pas de colaps. Însă lumea şi-a găsit refugiul în OASIS, un univers online bazat pe realitate virtuală creat de genialul, dar excentricul James Halliday (Mark Rylance).

Wade Watts (Tye Sheridan) este un adolescent care trăieşte într-un parc de rulote distopic, alături de mătuşa sa Alice în Columbus, Ohio. Columbus e oraşul de pe Pământ care se dezvoltă cel mai rapid. Cea mai mare parte a timpului şi-o petrece cu nişte căşti pe cap, scufundat în acest OASIS, un parc de distracţii suprarealist.

După moartea sa, Halliday lasă prin testament întreaga lui avere primei persoane, oricare ar fi aceasta, care va găsi trei chei ascunse undeva în OASIS, cu ajutorul căror va găsi „Oul de Paşte". Prima persoană care va găsi „oul”, va moşteni jumătate de trilion de dolari şi controlul total al OASIS. De aici, o competiţie acerbă porneşte în toată lumea.

Wade Watts intră în ameţitoarea cursă fantastică şi devine unul dintre cei mai vânaţi utilizatori, după ce reuşeşte să treacă primul de indiciul iniţial, găsind prima cheie către averea lui Halliday. Alături de prietenii săi va lupta cu Innovative Online Industries (IOI) condusă de Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn) pentru controlul OASIS.

Denumirea de „ou de paşte" e obiceiul producătorilor de a introduce în proiectele lor imagini sau referire foarte criptice la alte filme, sau în cazul unor jocuri oul de paşte e numele realizatorului jocului.

O scena interesanta este cea în care are loc o cursă de maşini care nu poate fi câştigată, în care Wade (avatarul său Parzival) se urcă într-un DeLorean DMC 12 (Back to the future) ascultând melodia lui Joan Jett „I Hate Myself for Loving You”, în timp ce este urmărit de King Kong şi de T. Rex din Jurassic Park. O să aveţi parte şi de batmobilul lui Batman.

În plus cu siguranţă veţi recunoaşte de-a lungul filmului Uriaşul de metal, păupuşa posedată Chucky, Goro din jocul/filmul Mortal Kombat, xenomorful din Alien, Voltron şi să nu uităm de cubul Rubik.

Ready Player One e un film dedicat atât fanilor culturii pop cât şi cei pentru generaţia de acum care este mai obişnuită cu tehnologia şi cu cultura jocurilor video. O altă melodie pe care sigur o veţi recunoaşte e „Take On Me” a celor de la A-ha. Ready Player One poate fi considerat o combinaţie între Tron şi Wreck it Ralph.

Când a citit cartea, Spielberg a avut o viziune uimitoare în viitor şi în trecut în acelaşi timp. Ceea ce i-a plăcut lui Spielberg este faptul că este o societate anormală în care economia se prăbuşeşte.

Singura şansă de a a evada este această realitate virtuală. OASIS este cutia cu jucării supermă, cu toate jucăriile din lume. E o lume în care limitele realităţii sunt propria noastră imaginaţie. Rezultatul? O aventură distractivă care vă va ţine lipiţi de scaun pentru tot restul filmului. 

Dintre cele 2 lumi: cea reală şi cea virtuală pe care aţi alege-o?

 

Program si rezervari aici.

Sursa: www.cinefan.ro

Comenteaza
Nota 5,00 din 1 voturi

Trimite vot: 1 2 3 4 5 Iti multumim pentru vot!

 

Comentarii

*Toate campurile sunt obligatorii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Introduceti codul din imagine

Cod captcha invalid!

Nu exista comentarii
Recomandari
03.11.2018

"Aquaman" îl aduce pe Jason Momoa în rolul lui Arthur Curry, alias Aquaman. Momoa îl descrie...

In rolurile principale: Jason Momoa, Amber Heard

04.11.2018

Maya, o femeie ambiţioasă de 40 de ani, este blocată într-un loc de muncă prost plătit,...

In rolurile principale: Jennifer Lopez, Milo Ventimiglia, Vanessa Hudgens, Leah Remini

22.11.2018

"Marea bulgăreală 2 - Supercursa săniuţelor" este continuarea succesului din 2015. Este o...

In rolurile principale:

-->