Alege cinematograful din orasul tau

Alege o zi in CINEMA

Saptamana 19.10 - 25.10
L Ma Mi J V S D
Geofurtuna se intrevede la orizont! Geostorm. Cateva motive sa nu il ratezi
Geofurtuna se intrevede la orizont! Geostorm. Cateva motive sa nu il ratezi

 

 

În 2019 au loc o serie de dezastre naturale. Conducătorii lumii s-au întâlnit pentru a pune la punct o reţea complicată de sateliţi, prin intermediul căreia şi-au propus să controleze clima globală şi să menţină populaţia în siguranţă. 

18 naţiuni au contribuit la crearea „Olandezului”, dar un singur om s-a ocupat de coordonarea echipei. Acesta e nimeni altul decât Jake Lawson, arhitectul „Olandezului”. E un om de ştiinţă, cu un aer de tocilar, puţin ciudat, uşor antisocial, neadaptat, încăpăţânat, destul de arrogant şi care nu ascultă ordinele. El ştie cel mai bine ce are de făcut. 

Din cauza acestei încăpăţânări e concediat de la conducerea „Olandezului” de către fratele său Max Lawson.

 

Acţiunea se mută 3 ani mai târziu şi sistemul construit pentru a proteja Pământul îl atacă şi este o cursă contra cronometru pentru descoperirea realei ameninţări înainte ca o geofurtună să măture tot… şi pe toţi odată cu ea. 

Max trebuie să-l convingă pe Jake să meargă în spaţiu pentru a găsi defecţiunea de la bordul „Olandezului” şi să o remedieze, pentru ca sistemul construit care ar trebui să protejeze Pământul să nu se transforme într-o armă care să reprezinte sfârşitul omenirii. 

Jake trebuie să renunţe la orgoliu şi să lucreze în echipă pentru a salva planeta. Pentru binele omenirii Jake acceptă să fie trimis în spaţiu să repare defecţiunea, în timp ce Max începe să investigheze ipoteza unei conspiraţii la nivel înalt, chiar din interiorul Casei Albe.

 

Ceea ce m-a făcut să vreau să vizionez neapărat acest film a fost distribuţia: Gerard Butler e arhitectul „Olandezului” şi tatăl lui Hannah (Talitha Bateman); Jim Stugess e Max Lawson, fratele mai tânăr al lui Jake şi unchiul Hannei; Abbie Cornish e agentul secret Sarah Wilson, care se ocupă cu protejarea preşedinetlui SUA, Andrew Palma (Andy Garcia). Este şi iubita lui Max, deşi o relaţie între ei e strict interzisă; Ed Harris e secretarul de stat Leonard Dekkom, cel care i-a cooptat în program pe fraţii Lawson; Alexandra Maria Lara e Ute Fassbinder, astronautul ISS care conduce staţia spaţială „Olandezul”; Daniel Wu e Cheng, supervizorul din Hong Kong al programului satelit „Olandezul” din Hong Kong care descoperă o conspiraţie la nivel înalt.

Geostorm: Pericol Global este palpitant şi captivant din punct de vedere vizual. Îl ajută foarte mult şi 3D-ul. Dacă vreţi să vedeţi un film cu un scenariu laborios cum a fost Blade Runner 2049, în care acţiunea se mişcă greu, mai bine staţi acasă. 

Dar dacă vreţi să vedeţi acţiune de la început până la final, cum se formează tornade, cum îngheaţă Rio de Janiero, zgârie norii din Hong Kong se prăbuşesc, inundaţii, cum în spaţiu totul o ia razna, vă recomand să urmăriţi acest film la cinema. E adevărat, la nivel de scenariu nu am avut parte de surprize, dar mi-a plăcut foarte mult relaţia dintre personaje.

Spre exemplu Jake Lawson e cam nepriceput în rolul de tată. Între Hannah şi el e mai degrabă o relaţie de prietenie. Hannah e la fel de talentată ca şi tatăl ei. Singurul ei regret e că îşi petrece pe an prea puţin timp cu tatăl ei. E foarte emoţionantă şi despărţirea dintre cei doi, cea în care Jake pleacă să remedieze problema de pe „Olandez” şi îi promite fetiţei că se va întoarce acasă.

Mi-a plăcut inclusiv cum Jake interacţionează cu ceilalţi ingineri de pe nava spaţială, dar şi cum se înţelege cu fratele lui. Jake trebuie să renunţe la orgoliu şi să lucreze în echipă pentru a salva planeta. 

Între cei 2 fraţi e o relaţie tensionată. Cei doi sunt foarte competitivi şi supăraţi unul pe celălalt. Deşi Jake este fratele mai mare, se comportă deseori ca mezinul răsfăţat. E foarte amuzant cum cei doi se tachinează reciproc, dar se completează în rezolvarea problemelor. Se pune accent pe ideea de unitate şi colaborare. Indiferent ce probleme ar avea, lasă totul deoparte pentru a salva planeta.

 

Dean Devlin, care e scenaristul şi regizorul acestui film, a crezut că informaţiile de la baza filmului sunt mult prea îndrăzneţe, aşa că s-a consultat şi cu specialiştii şi a aflat că este o teorie plauzibilă, luată în calcul.

Gerard Butler a fost foarte impresionat de decoruri. Când intra pe câte un platou simţea că să teleportează într-un alt loc. Pe o porţiune de câteva sute de metri erau construite coridoare şi tunele şi teuşea să se rătăcească şi la câteva luni după ce ai început filmările. 

Totul era construit cu mare atenţie la detalii şi uneori se simţea ca în cosmos. În timpul călătoriilor sale s-a lovit şi de fenomene meteo extreme, aşa că acest rol i s-a potrivit ca „o mănuşă”. 

Sper ca v-am convins că filmul merită urmărit la cinema :) 

 

Sursa: www.cinefan.ro

Comenteaza
Nota 5,00 din 2 voturi

Trimite vot: 1 2 3 4 5 Iti multumim pentru vot!

 

Comentarii

*Toate campurile sunt obligatorii

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!
Introduceti codul din imagine

Cod captcha invalid!

Nu exista comentarii
Recomandari
09.10.2018

Tragica poveste de dragoste este centrată în jurul muzicianului Jackson Maine (Bradley) care o...

In rolurile principale: Bradley Cooper, Lady Gaga

10.10.2018

O echipă de paramilitari de elită trebuie să transporte în siguranţă un deţinut străin...

In rolurile principale: Mark Wahlberg, John Malkovich, Lauren Cohan, Peter Berg, Ronda Rousey, Iko Uwais

10.10.2018

Deşi au trecut patru decenii de când un bărbat mascat a încercat să o omoare într-o...

In rolurile principale: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton. Regizat de David Gordon Green

-->