Alege cinematograful din orasul tau

Alege o zi in CINEMA

Saptamana 16.04 - 22.04
L Ma Mi J V S D
recenzie
24.07.2009
“Che: Partea 1 – Argentinianul” – simbolul revolutiei interpretat magistral de Benicio Del Toro
Che: Partea 1 - Argentinianul

 

Regizorul Steven Soderbergh aduce publicului un film diferit de celelalte pelicule care il portretizau pe revolutionarul Che Guevara. “Che: Partea 1 - Argentinianul” ne aduce o avalansa de date si informatii si o privire asupra vietii lui Ernesto “Che” Guevara pe o perioada de 10 ani - de la mijlocul anilor 1950 pana in anii ’60.

Filmul necesita atentie din partea publicului, care este bombardat cu o serie de scene aparent dezorientante, insa treptat povestea incepe sa prinda contur. Soderbergh ajuta insa spectatorii prin filmarea unei scene – vizita lui Che la New York, unde se adreseaza Natiunilor Unite – in alb-negru, oferind materialului aparenta unei filmari din arhiva unui documentar. In contrast cu acesta, materialul care descrie calatoria lui Che in Cuba si rolul pe care l-a avut in organizarea revolutiei lui Castro este prezentat in culori vii.

Punctul forte al filmului este cu siguranta interpretarea oferita de Benicio Del Toro lui Guevara. Nu numai ca asemanarea fizica dintre cei doi este izbitoare, dar Del Toro transmite mult din carisma liderului revolutionar. Del Toro este singurul nume mare al filmului, restul actorilor din distributie fiind vorbitori de limba spaniola din America Centrala si de Sud si din Spania. Rolurile secundare sunt interpretate solid, serios si competent, devenind fundatia care ii perminte lui Benicio Del Toro sa il interpreteze magistral pe Che Guevara.

Evolutia lui Che de la doctor la luptator de gherila la erou revolutionar este foarte bine descrisa. Publicul poate avea insa sentimentul ca revolutionarul Che este in prim-plan in defavoarea omului Che, prezentat evaziv. Prin intermediul scenelor in care Guevara are crize de astm, filmul ne ofera insa o viziune asupra vulnerabilitatilor acestuia.

Sursa: TimesOnline

Comenteaza
Recomandari
22.09.2020

Regizor Niki Caro aduce în lumina ecranelor povestea epică a războinicului legendar în...

In rolurile principale: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li, Jet Li, Rosalind Chao, Tzi Ma, Yoson An, Jimmy Wong, Ron Yuan, Pei-Pei Cheng

17.09.2020

Peter e încântat de faptul că urmează să locuiască nu numai cu părinţii săi, ci şi cu...

In rolurile principale:

23.09.2020

Viaţa lui Owen se învârte plictisitor în jurul activităţii sale de testare a...

In rolurile principale:

-->